Grilovacia panvica s držadlom a výlevkou LIATINA Ø 16cm Cattara®
Kód: 8591686130591Podrobný popis
Grilovacia panvica s držadlom a výlevkou LIATINA Ø 16cm Cattara®
Grilovacia panvica z liatiny priemeru 16 cm.
Panvičku je možné použiť pre grily s bežnou, či liatinovou mriežkou.
Liatinová panvica zaistí dokonalé grilovanie steakov a iných pokrmov bez straty drahocenného sosu a šťavy.
Bytelná rukoväť uľahčí manipuláciu v žiaruvzdornej rukavici a je opatrená otvorom pre ľahké uchytenie napríklad na háčik odkladacieho priestoru grilu.
Pre manipuláciu s panvičkou berte na vedomie jej vysokú teplotu odporúčame použitie žiaruvzdornej rukavice .
Hlavnou výhodou liatinovej panvice je rovnomernosť a predvídateľnosť zahrievania. Žiadne studené a horúce miesta, žiadne napoly spálené a napoly surové mäso. Liatina sa na všetkých zdrojoch rovnomerne rozohreje a svoju teplotu si udrží aj pod kusom studeného mäsa z chladničky. Počas používania sa na povrchu vytvorí prirodzená nepriľnavá vrstva, preto po čase môžete v takom riade variť takmer bez tuku. Dobre ošetrená liatinová panvica je prirodzene nepriľnavá. Udržuje teplo – to znamená, že zostáva teplejšie – oveľa lepšie ako iné panvice podobnej veľkosti. Veľmi dlhá životnosť - čím častejšie v riade varíte, tým je lepšia a odolnejšia. Odolá teplotám do 400 °C, masívny materiál dna panvice sa neskrúti, ani keď panvicu omylom necháte na platničke, ktorá je zapnutá na plný výkon.
- Grill / Frying pan with handle and spút CAST IRON, diameter 16cm.
- Štýlová masívna liatinová panvica.
- Rukoväť s očkom na zavesenie cca 12,5 cm.
- Vyrobené zo surovej liatiny.
- Dve postranné výlevky / výtokové hrdlá.
- Ideálne na grilovanie, kempovanie (camping), tábory, výlety do prírody, alebo domáce používanie.
- Pre bezpečnú prepravu balené v papierovej krabici.
- Nový tovar (balený v papierovom boxe).
Materiál: 100% surová liatina
Hmotnosť: cca 0,780 kg
Rozmery:
- priemer: Ø 16 cm
- spodný priemer: Ø 13 cm
- výška: 3,5 cm
- balenie: cca 29 x 18 x 5,5 cm
Výrobca: Cattara®
Pred použitím si prosím všimnite:
- Táto panvica je vopred vypálená a pripravená na použitie.
- Ak však chcete odstrániť nečistoty pochádzajúce z prepravy atď., vykonajte pred prvým použitím kroky 1-3 (viď. nižšie).
- Tiež sa odporúča opakovať tieto kroky po každom použití.
- Vypáliť liatinový riad je nutné z času na čas vždy, keď sa na ňom objavujú hrdzavé miesta alebo sa na povrchu začnú lepiť potraviny.
- Nemusíte sa báť, k tomu môže dôjsť napríklad počas skladovania.
- Liatinový riad neochladzujte vo vode mohlo by dôjsť popraskaniu liatiny. Vždy ju nechajte prirodzene vychladnúť.
Vypálenie liatinovej panvice:
- 1. Odstráňte jedlo alebo zvyšky štetcom a opláchnite riad horúcou vodou.
- 2. Dôkladne osušte - v prípade potreby zahriatím.
- 3. Potrite celý výrobok tenkou vrstvou roztaveného tuku alebo rastlinného oleja.
- 4. Riad pečte asi 20 minút pri vysokej teplote v rúre/grile alebo na otvorenom ohni a nechajte vychladnúť. Olej môže fajčiť, odporúča sa vypaľovať vonku.
- 5. Znovu potrite celý výrobok tenkou vrstvou roztaveného tuku alebo rastlinného oleja. Tento postup je možné ľubovoľnekrát opakovať a zlepší patinu, tzn. prírodný, nepriľnavý povlak z liatiny. Riad skladujte ľahko naolejovaný na suchom mieste.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.