Panvica masívna liatinová s výlevkou Ø 20cm FoX® Outdoor 33620B
Kód: 4044633203151Podrobný popis
Panvica masívna liatinová Ø 20cm FoX® Outdoor 33620B
Hlavnou výhodou liatinovej panvice je rovnomernosť a predvídateľnosť zahrievania. Žiadne studené a horúce miesta, žiadne napoly spálené a napoly surové mäso. Liatina sa na všetkých zdrojoch rovnomerne rozohreje a svoju teplotu si udrží aj pod kusom studeného mäsa z chladničky. Počas používania sa na povrchu vytvorí prirodzená nepriľnavá vrstva, preto po čase môžete v takom riade variť takmer bez tuku. Dobre ošetrená liatinová panvica je prirodzene nepriľnavá. Udržuje teplo – to znamená, že zostáva teplejšie – oveľa lepšie ako iné panvice podobnej veľkosti. Veľmi dlhá životnosť - čím častejšie v riade varíte, tým je lepšia a odolnejšia. Odolá teplotám do 400 °C, masívny materiál dna panvice sa neskrúti, ani keď panvicu omylom necháte na platničke, ktorá je zapnutá na plný výkon.
- Frying Pán, Cast Iron, handle, diameter ca. 20 cm.
- Štýlová masívna liatinová panvica.
- Rukoväť s očkom na zavesenie cca 10,5 cm.
- Vyrobené zo surovej liatiny.
- Dve postranné výlevky / výtokové hrdlá.
- Pre bezpečnú prepravu balené v papierovej krabici.
- Nový tovar (balený v papierovom boxe).
Materiál: 100% surová liatina
Hmotnosť: cca 1400 g
Rozmery:
- priemer Ø 22 cm
- spodný priemer: Ø 15 cm
- výška 5,5 cm
Výrobca: FoX® Outdoor
Pred použitím si prosím všimnite:
- Táto panvica je vopred vypálená a pripravená na použitie.
- Ak však chcete odstrániť nečistoty pochádzajúce z prepravy atď., vykonajte pred prvým použitím kroky 1-3 (viď. nižšie).
- Tiež sa odporúča opakovať tieto kroky po každom použití.
- Vypáliť liatinový riad je nutné z času na čas vždy, keď sa na ňom objavujú hrdzavé miesta alebo sa na povrchu začnú lepiť potraviny.
- Nemusíte sa báť, k tomu môže dôjsť napríklad počas skladovania.
- Liatinový riad neochladzujte vo vode mohlo by dôjsť popraskaniu liatiny. Vždy ju nechajte prirodzene vychladnúť.
Vypálenie liatinovej panvice:
- 1. Odstráňte jedlo alebo zvyšky štetcom a opláchnite riad horúcou vodou.
- 2. Dôkladne osušte - v prípade potreby zahriatím.
- 3. Potrite celý výrobok tenkou vrstvou roztaveného tuku alebo rastlinného oleja.
- 4. Riad pečte asi 20 minút pri vysokej teplote v rúre/grile alebo na otvorenom ohni a nechajte vychladnúť. Olej môže fajčiť, odporúča sa vypaľovať vonku.
- 5. Znovu potrite celý výrobok tenkou vrstvou roztaveného tuku alebo rastlinného oleja. Tento postup je možné ľubovoľnekrát opakovať a zlepší patinu, tzn. prírodný, nepriľnavý povlak z liatiny. Riad skladujte ľahko naolejovaný na suchom mieste.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.